RSS Коментарі

Бібліотечний non-stop

04.10.2016 Заходи Оксана Володимирівна

14520528_1110712112343353_100518981234450398_n.jpg

Є у вересні особлива дата – 30 вересня. Саме у цей день, починаючи з 1998 року, згідно з Указом Президента України бібліотечні працівники відзначають своє професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек. Це свято – вияв глибокої поваги до праці бібліотекаря, визнання державою суспільної значимості бібліотек, що стали однією з найважливіших складових інформаційного суспільства.

З нагоди свого професійного свята працівники бібліотеки підготували для своїх відвідувачів своєрідний подарунок – бібліотечний non-stop «Бібліотека. Книга. Молодість». Цього дня було проведено презентацію книжкової виставки «Всесвіт у жанрі роману», відеоподорож «Вінниччина – авіаційна, космічна та астрономічна» та бібліознайомство для найменших своїх відвідувачів.

Розпочався non-stop разом з маленькими школярами приватної гімназії «Дельфін». Малюки знайомилися з історією створення книги та бібліотеки, переглядали мультфільми про книги, знайомилися з цікавими виданнями та брали участь у літературній вікторині.

«Романи існують, тому що існують читачі, яким вони потрібні. Всі ви – частина цього роману …»  –стверджував Ейдзі Мікаге, і був цілком правий. Бажаючих поринути у дивовижний світ разом з героями романів було чимало. Презентація виставки «Всесвіт у жанрі роману» зацікавила читачів новинками українського та світового роману.

Космос – такий близький та такий далекий… Які таємниці він приховує? Які вінницькі діячі були ближчі до розкриття таємниць безмежного простору? Ці та інші питання розглядалися під час проведення відеоподорожі з учнями обласного центру технічної творчості учнівської молоді, де вони переглядали відеоматеріали, знайомилися з відомими вінницькими діячами авіації та космонавтики, переглядали тематичну літературу.

Сучасна бібліотека – це не просто книгозбірня, а й відкритий кожному безмежний інформаційний світ; це храм духовності, до якого завжди можна прийти не тільки в пошуках істини, а й за розрадою, прагненням досягти душевної рівноваги. Для більшості людей бібліотеки – це частина їхнього життя.

 

 

Коментарів поки немає. Будь першим!

Залишити коментар