RSS Коментарі

Герої новітньої України

21.10.2016 Заходи Оксана Володимирівна

P1120827.JPG

Ніщо так не об’єднує людей, як біда.
Сьогодні вона для всіх одна – війна.

Ще два роки тому ми не знали, що таке “АТО” та багатьох інших слів, пов’язаних із сьогоденням. Тепер полум’я війни охопило безліч українських родин. Тисячі наших мужніх бійців упродовж 2014-2016 рр. боронили Слов’янськ і Краматорськ, виходили з Іловайського котла, виживали під градом снарядів на Савур-Могилі, мужньо тримали свої позиції біля Дебальцево, до смерті відстоювали Донецький аеропорт, наполегливо відвойовували території Попасної, Щастя, Водяного, пройшли жахливе полум’я Мар’їнки. Не зважаючи на нестачу військової амуніції, холод у бліндажах і брак їжі та води, вони не падали духом, не зламалися, вистояли. Вони з честю виконали свій громадянський обов’язок.
Поділитися своїми спогадами зі студентами аграрного університету прийшов до бібліотеки учасник бойових дій АТО на території Луганської та Донецької областей, доброволець Сергій Яковишенко. Він детально та емоційно відтворив у своїй пам’яті події своєї недавньої участі у військових діях на сході держави та від імені захисників України подякував усім тим, хто допомагав виборювати перемогу – своїм родинам, дітям й небайдужим українцям.
Не залишилися поза увагою присутніх і волонтери, які постійно опікуються солдатами на передовій та пораненими бійцями у госпіталях. Серед таких відважних людей, у яких не зачерствіло серце і не збайдужіло до чужої біди, і Валентина Погребняк, відома у Вінниці волонтерка, яку також запросили до участі в заході. Вона поділилася з присутніми своїми враженнями від масштабів військової агресії та необхідністю активніше підтримувати тих, хто готові душу й тіло положити за свободу свого народу.
У цій трагедії є й приємні моменти: якби не війна – хтось із кимось не зустрівся, хтось про когось не довідався, хтось із кимось би не одружився (і таке відомо). До Вінниці переїхала чимала кількість вимушено переселених осіб. Серед таких із Донецька до нашого міста перебралася співачка, автор та виконавиця власних пісень, громадська активістка, викладач Донецького національного університету ім. Василя Стуса Ольга Акулова, яка теж стала однією із запрошених на цю зустріч.
А ще учасниками заходу стали психолог і рятівник людських душ Людмила Євсеєва, молода поетеса-землячка Валентина Красовська, юнак – постійний відвідувач біблотеки, який спеціально на зустріч підготував вірш про захисників батьківщини та любов до рідної землі. Тож маємо надію, що учасники заходу з числа студенства, які стали не просто слухачами, а й співрозмовниками трагічних подій у державі, сформують свою громадянську позицію, бо саме у таких випробуваннях, які зараз переживає наша країна, народжується справжня нація.

Коментарів поки немає. Будь першим!

Залишити коментар