RSS Коментарі

Гастрономічна карта України у пам’ятниках

16.06.2017 Заходи Оксана Володимирівна

IMG_2055Північна частина України славиться урожаєм картоплі, що значною мірою впливає на раціон місцевої кухні. Наприклад, коронна страва Полісся – деруни, або драники. У Чернігівській області майстерно готують печеню в горщиках із картоплі, квашеної капусти та м’яса. Натомість Південь – це край рибалок, а отже і різноманітних рибних страв. Центральна Україна може здивувати різноманітністю вареників та начинок до них. А на Донбасі знають близько 50 рецептів окрошки. На Прикарпатті до столу подають бануш – густу кашу з кукурудзяної крупи, приправлену сметаною, – що подають гарячим з обсмаженим беконом і бринзою. На Закарпатті дуже популярна страва бограч, яка прийшла до нас з угорської кухні.
А ви знаєте про те, що в Україні є чимало незвичайних і оригінальних пам’ятників, присвячених їжі? Працівники бібліотеки спільно з вихованцями обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями „Обрій” здійснили подорож по «смачним» пам’ятникам України: українському салу, ніжинському огірочку, деруну, галушкам, чорниці, кавуну і помідору та іншим.Гастрономічна карта України у пам’ятниках

Коментарів поки немає. Будь першим!

Залишити коментар