RSS Коментарі

Відзначаємо 80-річчя утворення Вінницької області

20.01.2012 Виставки Оксана Володимирівна

О, скільки є сторін на білім світі…

Та рідна серед них лише одна,

Яка у давнім предків заповіті

Подільською зоветься сторона…

27 лютого виповнюється 80 років з часу утворення Вінницької області. З цієї нагоди в читальному залі бібліотеки оформлено книжкову виставку “Мій край, де серця рідна пристань”, на якій представлено матеріали, що відображають забуті та відомі сторінки з історії нашого краю. Тут відвідувачі книгозбірні знайдуть підбірки книг та публікацій з періодичних видань у розділі “Події. Факти. Постаті”, зокрема, хронікально-документальний колаж “Чотири Вінницькі броди”, виданий за сприяння облдержадміністрації.

Розділ виставки “Над Бугом – місто Вінниця моя” розповідає про історію міста, його сьогодення та майбутнє, знайомить із заповідними куточками Вінниці. А мініфотоколаж “Місто моєї юності” дозволяє користувачам побачити, як виглядала Вінниця в недалекому минулому.

Про видатних особистостей Вінниччни розповідає література з розділу “Окрилені любов’ю до Поділля”. Тут представлена інформація про письменників – уроженців Поділля, класиків української літератури С.Руданського, М.Коцюбинського, М.Стельмаха, В.Земляка, фольклористів Насті Присяжнюк та Володимира Перепелюка, композитора М.Леонтовича.

Виставка експонуватиметься протягом січня-лютого, то ж у всіх є чудова нагода познайомитися з матеріалами з історії рідного краю.

Коментарів поки немає. Будь першим!

Залишити коментар