RSS Коментарі

Молодіжна бібліоніч “Книгою призначена зустріч”

24.04.2014 Події Оксана Володимирівна

23 квітня – Всесвітній день книги та авторського права. Цього дня бібліотека разом із прихильниками друкованого слова організувала Всеукраїнську молодіжну бібліоніч “Книгою призначена зустріч” – захід, який спрямований на підтримку читання, інтелектуального розвитку юнацтва та молоді. В рамках широкомасштабного заходу, окрім традиційних для бібліотеки виставкок літератури, відбулося ряд цікавих зустрічей, серед яких автограф-сесія молодої поетеси Ольги Стасюк, літературне дефіле членів літературного об’єднання “Лирики Transcendent’a”, мультимедійна презентація книги В.Даниленка “Капелюх Сікорського”, майстер-клас для молоді з особливими потребами, вечір відпочинку молодих сімей. Та все по-порядку.

“Не хочу стояти осторонь” – таку назву має нова збірка лірики юнацького патріотизму Ольги Стасюк, яка є призером та переможцем міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів та олімпіад з української мови і творчості Т.Шевченка. Революція гідності 2014 року не могла не зачепити серце дівчини, а тому своїми віршами вона вселяє впевненість у тому, що ця сторінка української історії ніколи не зникне в забутті і нашу країну чекає щасливе майбутнє. На презентації збірки Олю підтримали її однолітки в прагненні до переродження суспільства, в перевазі моральних і духовних цінностей над матеріальними.

Не менш захоплюючою стала зустріч в бібліотеці членів літературного об’єднання “Лирики Transcendent’a” під назвою “Поезія душі”. В рамках літературного дефіле відбулося дві знакові події: презентація книги Олени Асачевої «Перли» і вільний мікрофон в кращих традиціях літературного батла. Свої вірші читали також Леонід Борозенцев і Андрій Стебелев. А урізноманітнила літературні бої ліриків відома у місті бард-співачка Вероніка Остапчук.

Про геніального авіаконструктора Ігоря Сікорського, “батька світового вертольотобудування”, людину, яка втілила в життя мрію Леонардо да Вінчі літати, працівники бібліотеки підготували мультимедійну презентацію “Дорогами великого мрійника”, частиною якої стало знайомство учасників зібрання з книгою В.Даниленка “Капелюх Сікорського”. Присутні переглянули відеоролик на заявлену книгу, який створений бібліотекою в рамках всеукраїнського конкурсу буктрейлерів “Оживають герої на екрані у рекламі”, документальні кадри, що відтворюють процес спорудження першого в світі гелікоптера, а також хроніку життя геніального мислителя і філософа, відчайдушного пілота перших літаків І.Сікорського.

Цього вечора завітали до книгозбірні і члени громадської організації соціального становлення і розвитку окремих малозахищених категорій молоді “Паросток”, з якими педагог Міхеєва Л.В. провела майстер-клас із виготовлення виробів з фольги “Весняні фантазії”.

Долучилися до організації проведення молодіжної бібліоночі мешканці віддаленого мікрорайону міста, що є постійними відвідувачами філії бібліотеки. Спільними зусиллями працівників філії та читачів організовано вечір відпочинку молодих сімей “До бібліотеки всією сім’єю”. В його програмі: інтелектуальна гра «Найрозумніший», виставка юних талантів, майстер-клас з виготовлення іграшок з природніх матеріалів та паперу.

Крім цього, в стінах бібліотеки відбулися презентації друкованих видань, сере яких виставка-калейдоскоп традиційної книги, аудіокниг, відеофільмів та книг-ювілярів 2014 року «Літературний подіум», виставка молодіжної періодики “Молодіжна тусовка”, виставка-рекомендація “Книги, які варто прочитати”.

То ж  можна з упевненістю сказати, що бібліоніч вдалася на славу. Чекатимемо на нові зустрічі.

Коментарів поки немає. Будь першим!

Залишити коментар