RSS Коментарі

Поезія у повсякденному житті

21.03.2011 Виставки Оксана Володимирівна

Поезія – це голос людської душі. Вона здатна знаходити відгук у душах інших людей, хвилювати їх, надихати. До Всесвітнього дня поезії на філії бібліотеки розгорнуто книжкову виставку “Все, що душа довірила словам”, яка розкриває творіння людської творчості,  що сходить зорею і яскравіє на поетичному небосхилі. Представлена на виставці література знайомить відвідувачів книгозбірні з ліричними сонетами В.Шекспіра та Ф.Петрарки, віршами О.Пушкіна і Г.Гейне, які вражають своєю романтичною схвильованістю та щедрістю почуттів, тонкою, проникливою лірикою Ф.Тютчева, А.Фета, Ш.Бодлера, П.Верлена, бунтівним закликом Т.Шевченка і молотом великого Каменяра І.Франка, твердим, але разом з тим ніжним словом Л.Українки.

Окремий розділ виставки “В криниці слів шукаю краплю слова” присвячений цілому сузір’ю поетів ХХ століття, серед яких П.Тичина, М.Рильський, В.Сосюра, В.Симоненко, Д.Павличко, С.Стус, І.Драч, Б.Олійник, Л.Костенко, чия творчість – це життя, журба і радість, кохання і розлука, протистояння добра і зла, совісті і безчестя.

Вінниччина зродила ціле гроно талановитих митців слова, серед них – Н.Гнатюк, Г.Чубач, Є.Гуцало, А.Бортняк, В.Забаштанський, М.Луків. З’явилися нові імена здібних поетів: Ю.Сегеда, В.Костирко, З.Тищенко, Г.Местешова та ін. Цім особистостям присвячений розділ виставки “Єднай серця, кохана Віннице”.

Дитяча поезія – це особлива поезія, бо автор, що пише для дітей, має бути знавцем дитячих душ, мати ключик до їхніхь сердець. Веселі і ритмічні вірші подарували малечі Т.Коломієць, Н.Забіла, П.Воронько, С.Маршак, К.Чуковський, А.Барто, що представлені у розділі “Дитинство й ти. Це наче все…”

Познайомившись з виставкою літератури, ніби поринаєш в чарівний світ поетичних звуків, починаєш цінувати красу природи, прагнеш відірватися від сірої буденності, відпочити душею.

Коментарів поки немає. Будь першим!

Залишити коментар