RSS Коментарі

Знать од Бога голос той і ті слова

07.03.2013 Заходи Оксана Володимирівна

5 березня на філії бібліотеки відбувся літературно-музичний вечір «Поезія Шевченка – то музика народної душі», присвячений 199-ій річниці від дня народження великого сина української землі Тараса Шевченка.

24 роки кріпацької неволі, 10 років солдатчини, 13 літ каторжної праці – ось головні етапи його трагічного життя. Доля не шкодувала йому страждань, але не перетворила золото його душі на іржу. Поезія Шевченка багатогранна. В цьому мали змогу переконатися присутні на заході, прослухавши вірші, які приготували його учасники. У творах Кобзаря звучали мотиви соціальної нерівності, краси української природи, героїчних сторінок нашого минулого. Це уривки з поезій «І виріс я на чужині», «І мертвим, і живим», «Зоре моя вечірняя» та ін.

Окремою сторінкою була виділена тема знедоленої української жінки. Організатори свята підготували інсценізацію творів Т.Шевченка «Катерина», «Наймичка», «Тополя». А наймолодші учасники продемонстрували сценку із  роману О. Іваненко «Тарасові шляхи».

Поряд з цим усі присутні ознайомилися з виставкою-портретом «Живий у правді віковій», яка стала яскравим доповненням заходу.

Коментарів поки немає. Будь першим!

Залишити коментар