RSS Коментарі

Засідання Всеукраїнського Товариства письменників і журналістів ім. Івана Франка в бібліотеці

15.10.2024 Заходи Оксана Володимирівна

У стінах бібліотеки відбулося перше установче засідання Вінницького осередку Товариства письменників і журналістів ім. Івана Франка, до якого ввійшли відомі українські письменники Анжела Веремій, Олена Вітенко, Станіслав Новицький та Тетяна Яковенко. Головою Вінницького обласного осередку обрано Тетяну Яковенко. На засіданні обговорено зміст і завдання роботи осередку у відповідності зі Статутом Всеукраїнського Товариства письменників і журналістів ім. Івана Франка, головою якого є відомий український літературознавець і письменник Євген Баран, який бачить основну мету своєї громадської організації в популяризації українського слова. Він привітав Вінницький осередок через канал онлайн-зв’язку та побажав успіхів у повсякденній науковій та письменницькій праці на культурно-просвітницькій ниві.

Товариство вже заснувало свою відзнаку – медаль Василя Скуратівського «За подвижництво в літературі і краєзнавстві», першим лауреатами якої стали голова ОО НСКУ Михайло Косило, краєзнавиця Любов Лапчук та історик і етнограф Михайло Паньків,  а також премію імені Павла Добрянського для гумористів, першим лавреатом якої став артист Ігор Чепіль.

Бажаємо вінницькому осередку ТОПІЖ ім. Івана Франка натхнення та процвітання. Особлива подяка за подаровані бібліотеці книги.

Коментарів поки немає. Будь першим!

Залишити коментар